A new client, on referal from an existing client, called and asked for an estimate on some new plants and some new turf for the rear side of the home.  We came up with a plan that was approved. From there, the plan grew beyond what the homeowner originally wanted. The final results are amazing. These are some of the pictures on how the property looked before we started.

Once the front of the house was re-done, the back became the focus. That’s when it started to get interesting. Ideas started flowing, concepts discussed, and a new focus had begun. This job created unique challenges, primarily the tight fight around the home. Most of the job was accomplished by hand with shovels and wheelbarrows. A lot of dirt and old concrete block had to be removed before the installation could begin.

The final results of this Nautical transformation bear no resemblance to the original plans.  A dry creek bed was added to the front driveway along with new LED up lights on all the trees. New LED path lighting down both sides of the home were added along with the new plantings. And the back of the house is a concept derived from equal portions of our insight and our customers input.  Stainless steel cable railings and a second stair case were added to the pool deck. A nautical themed raised bed with plantings, a bar top, 25’+ coconut palms, and a buried dock box were added to minimize the overall height of the pool deck.  Stairs within the walkways were removed and hundreds of square feet of patio and new walk ways were added creating  a lot of new entertainment space.  LED dock lights, up lights, and pathway lights completed the lighting package.  Irrigation modifications were made to accommodate the new landscape and “hidden” drainage was installed to help control the water pouring off the gutter-less roof.  A fireplace was added for extra entertainment value. Benches along the lower retaining walls were also added for places to sit while fishing off the seawall.